tsv

følg meg på facebook

Kjære mennesker der ute, hjelp!

 • Publisert: 15.12.2015, 19:22
 • Kategori: Mine tanker
 • Jeg syns det er ekkelt å tenke på, mange gang gråter jeg fordi jeg er redd. Jeg blir også litt deprimert og føler jeg ikke klarer å leve ordentlig. Jeg prøver å ikke tenke på det, men det kommer inn i hodet ganske ofte. Alt jeg tenker på er hva kan jeg gjøre? Dette er et veldig ekkelt, men viktig innlegg for meg. Det er viktig at vi lærer oss å se hva som virkelig skjer her og ikke prøver å glemme det. At alle tenker jeg kan gjøre en forskjell, jeg kan være med på å skape vår fremtid. De fleste gidder ikke for de føler de er for få, hva kan lille meg gjøre. Lille deg KAN gjøre en forskjell! Vi ser på nyhetene hva som kommer til å skje, det er forferdelig i det vi ser det på tv. Men etter nyhetene er ferdig går man tilbake til sitt normale liv å ikke tenker noe særlig mer på det. Det er godt å glemme, godt å kunne slappe av fordi man ikke tenker på dette. Jeg unngår å se på nyhetene for jeg blir så skremt, men vi trenger å bli skremt. Vi trenger å få åpnet øynene våre, vi må gjøre en forskjell. 

  Hva er det jeg snakker om? Jo Fremtiden.

  Vil det være luft vi kan puste inn i lungene våre i fremtiden siden regnskogen hogges ned?
  Hva skal vi egentlig med ting?
  Hva kan en enkel 17 åring som meg gjøre for jorda vår?
  Hva med ozonlaget som beskytter oss? og det er hull i det
  Kommer byer til å bli oversvømt pga global oppvarming?

  Tenker dere ja det er lett for meg å skrive om dette, men at jeg ikke gjør noe? Jeg har gjort litt! Jeg vil prøve, jeg vil kjempe for jorda for slik det ser ut som, så holder vi på å dø ut. Mens jeg sitter på bussen til skolen ser jeg på alle bilene med en person, en person i en bil. Mye forurensing. Hvorfor er det slik at vi alle har bil? Hvorfor kan 1 person ha 2 biler eller flere. Vi har sykler, mopeder, motorsykler, fly, båt, tog, buss, taxi, skuter, vannskuter osv. Myye som er unødvendig, trenger ikke skrive om hva som er unødvendig for det kan dere tenke dere til selv. Biler er jo for å komme seg fra A til B. Jeg prøver å ikke kjøpe ting, jeg bruker å se meg rundt i rommet mitt til tider, hva skal jeg med disse tingene? Disse tingene gjør meg ikke lykkelig. Jeg mener; trenger du tingene du kjøper, tenker du over hva du skal bruke de til, tenker du hva jorda må igjennom for at du skal ha disse unødvendig tingene. Pynt i huset, masse klær, smykker og slikt. Kan man kutte ned? ja! Kjøp de klærne du trenger, du trenger ikke 50 smykker, 50 par sko og slikt, for å sette det på spissen.

  Hva vil jeg bli når jeg blir stor? Fotograf, lærer, det virker så meningsløst å bli noe, når man ikke vet om man enda lever til å bli det man vil. Jeg vil bli jordas beskytter. En som prøver, en som kjemper for jorda og alle som lever her. Det er urettferdig, jeg hater at vi ødelegger jorda for ingen grunn. Jeg hater å føle at jeg ikke kan gjøre noe, at jeg bare sitter her å ser hva som skjer og er i mindretall til å gjøre noe. Nå er juletiden her, , jeg trenger ingenting egentlig, jeg har alt jeg trenger. Vi pakker inn gaver i unødvendig papir, ja det er koselig. Men konsekvensene av det er ikke koselig. Vi ødelegger det som gjør at vi kan leve, at vi kan puste. Vi ødelegger ikke bare for oss selv, men for alt annet liv på jorda, planter, fiskene, dyrene. De kan ikke gjøre noe, dette er ikke rettferdig for dem. De dør ut for de går tom for plass å leve på. Vi har tatt på oss retten til å bestemme over jorda. Men er det rett at vi har gjort det? For det vi gjør mot den er ikke rettferdig. Alle kan gjøre en forskjell, alle kan gjøre litt.


  Vi skal være snill med medmennesker, vi skal være snill med jorda og. Men er vi det? Nei, vi kjøper ting bare for vi vil ha det, bare for det er fint. Vi bruker og kaster, kaster masse faktisk.  Men vi får ikke noe særlig lykke av ting. Vi tror vi blir lykkelig av det, men det er for vi har lært oss det fra vi var små. Tenk da, når jeg var lita var det å være ute å leke lykke, være sosial, fikk ikke noe særlig lykke av ting. Vi ser at vi ødelegger hjemmet vårt, vi sitter bare på rompa og gjør ingenting. De fleste er redde, hva kan vi gjøre? Jo vi kan ta bussen, vi kan pante flaskene, vi kan sortere søppelet, noe så enkelt som det. Men det er mange som ikke gidder det engang. Vi kan gå isteden for å kjøre hvis det er mulig. Lista av småting vi kan gjøre er lang, men kan gjøre en stor forskjell om bare alle bestemmer seg for å gjøre det. 

  Vi er alle med på dette, vi har alle en del i hva som skjer med jorda. Vi kan selv velge å stå opp for hjemmet vårt. Jorda er vår mor eller far, vi må ta vare på jorda slik som vi vil ta vare på våre nærmeste. Vi vet hva som må gjøres, og det må gjøres nå. Det lille vi kan gjøre, kan gjøre en forskjell. Det er bare å gjøre det. Er du villig til å gi opp unødvendige ting? Er du villig til å endre livet ditt for jordas skyld? Er du villig til å gjøre en forskjell? For det er jeg!

  Lille Tina er redd. Lille meg vil gjøre en forskjell. Lille meg begynner å åpne øynene. Lille meg vil leve og at mine etterkommere skal leve. Lille meg er lei av å ikke gjøre noe. Lille meg SKAL gjøre noe. Kjære medmenneske som leser, bli med på å gjøre en forskjell. Sorter det du kan sortere. Kjøp bare det du absolutt trenger, tenk mer på konsekvenser enn jeg vil ha. Gjør det du kan gjøre. Tenk på vår jord!

  Jeg vil virkelig anbefale å se denne videoen, en fantastisk tale. Som vil endre deg, eller en del av deg. Jeg kaldsvetter og gråter hver gang jeg ser den. Og hun var 12 år!! på denne videoen. Hva tenkte du på når du var 12? Tror ikke alle kan si at de tenkte som denne jenta.

   

 • Publisert: 15.12.2015, 19:22
 • Kategori: Mine tanker
 • 3 kommentarer
 • Blue dress

 • Publisert: 14.12.2015, 19:57
 • Kategori: Foto
 • Hei, lenge siden sist eller hva. Juletiden er travel med prøver, shopping, ja you name it. Nå holder jeg på med siste finpuss på filmen vi har laget på skolen, gleder meg til å bli ferdig! Har en del andre oppgaver som innebærer foto og photoshop, heldigvis bare en uke igjen til ferie. Julegavene er snart i boks, til meg selv ønsker jeg egentlig ingenting. Jeg har alt jeg trenger så var vanskelig å ønske seg noe. Så ble ting som teoriboka til bil, lys spotter i take osv.

  Siste nytt er vell at jeg har klippet halve håret mitt, var litt nedenfor puppene når jeg har slettet det. Jeg klippet alt som var slitt, ganske mye ja. Er veldig godt å bare klippe det av og prøve å ta bedre vare på håret mitt. Har også fått en fin ettervekst, men aner ikke hvordan farge på håret jeg vil ha.. Fikk faktisk 4 på mattetentamen, begynte nesten å gråte. Jeg har jobbet så hardt, og endelig fått resultater. Sliter litt i matte så ble en glad Tina :)

  Bildene under tok jeg i dag til en oppgave vi har fått, vi skal ta et bilde som passer til et sitat vi selv har funnet. Ble ganske fornøyd med bildene, brukte laang tid i studioet menmen. Får håpe på at lærern blir like fornøyd som meg og gir meg en god karakter. • Publisert: 14.12.2015, 19:57
 • Kategori: Foto
 • 8 kommentarer
 • hits