tsv

følg meg på facebook

HUSK! Finn en troverdig kilde

 • Publisert: 06.04.2016, 20:45
 • Kategori: Mine tanker
 • Hva jeg snakker om? Jo nemlig kamera, det jeg har erfaring med er canon kamera mitt. Mange ganger har jeg tenkt på å lage et innlegg/video der jeg viser dere hvordan man kan bruke innstillingene og hva de betyr. Har aldri gjort det, fordi jeg er redd for å gi dere feil informasjon. Husker da jeg kjøpte mitt kjære kamera, var fast bestemt på at jeg skulle bruke manuell innstilling og ikke auto, da kunne jeg likså godt kjøpt et annet kamera. Det jeg gjorde da var å gå rett på nettet, søkte opp kamera innstillinger å leste gjerne hva som ble skrevet på en blogg. Jeg gjorde det som sto, men bildene ble jo aldri slik som jeg ville. Jeg hadde fått helt feil informasjon.

  Siste prøven jeg hadde var om akkurat dette, jeg fikk 4/5 fordi jeg er ikke god å forklare med ord. Læreren min sa at det var ikke noe å bekymre seg over fordi dette kan jeg 100%. Men jeg nekter fortsatt å skrive et innlegg på bloggen om innstillinger. Siden jeg ikke er så gode med ord.

  Hvorfor skriver jeg egentlig dette innlegget? Jo jeg kom over en video der denne personen da har ganske mange som har sett den videoen, og informasjonen er feil. Så til dere som feks har kjøpt dere samme som meg canon eos 600D, eller hva dere har kjøpt dere. Finn troverdige kilder når dere vil lære! Bloggere og videoer er ikke alltid det, mange har rett ja, men kanskje dere finner de som tar feil. Er kjempe synd at disse menneskene vil der godt å lære dere hva de kan.
  Når det kommer til kamera spør jeg læreren min som har peiling på slikt, slik at jeg aldri trenger å få feil informasjon igjen.

  Jeg vet hvor kjipt det er å få feil informasjon, at man må starte helt på nytt. Jeg er veldig glad i foto, så da er dette et tema som blir viktig for meg. Hvis du er helt ny med kamera så er det ikke alltid like lett for alle å skjønne seg på funksjonene.    

 • Publisert: 06.04.2016, 20:45
 • Kategori: Mine tanker
 • 1 kommentarer
 • Priskrig, for eller imot?

 • Publisert: 10.03.2016, 20:15
 • Kategori: Mine tanker
 • Har dere hørt om priskrigen på smågodt i det siste? Regner med at de fleste har fått det med seg, jeg sitter her å tenker for et fantastisk tilbud som blir helt misbrukt! Noen folk i dag tar helt av når det kommer til lave priser, de bare kjøper uten å tenke seg om, uansett hva det gjelder! Klær, mat, godteri you name it. Nå er det jo 2-3 kr per hg på smågodt, jeg ser på facebook at noen har kjøpt over 50 kg smågodt! Med mindre de har en kjempe stor familie regner jeg med at masse kommer til å bli kastet. Hva skal man med 50 kg goderi egentlig, gi kroppen sukkersjokk? 12 hull i tenna er jo supert!

  Jeg syns disse tilbudene blir misbrukt, istedet for å kjøpe mengden man brukte å kjøpe før kjøper man 3-4 ganger mer. Tenker dere som tar helt av om dere virkelig trenger dette? Kommer jeg til å bruke dette, kommer jeg til å spise dette opp eller er dette noe som blir liggene i skapet/kastet i søppla. En i klassen min har kjøpt seg 3 kg, bare av å se hvor mye det var kan jeg egentlig ikke forestille meg hvor mye 50 kg er. Personen var veldig snill da og delte med alle i klassen, noe som var veldig hyggelig. 

  En ting jeg tenker på er belastningen miljøet får for dette, feks black friday da må de som lager klær jobbe ekstra hardt for at bedriftene ikke skal miste så mye penger på de store tilbudene. Jeg føler at de fleste aldri tenker på om de trenger dette, hvem som lager dette og hva har det for miljøet å si. Jeg har bare en ting å si tenk deg alltid 2 ganger før du kjøper noe, om du virkelig trenger dette. Det er jo kjempe digg å få den normale smågodt posen til 10kr istedet for 40kr. Men hvis du kjøper bare for å kjøpe blir det for dumt, syns jeg!


  Hva mener du?

 • Publisert: 10.03.2016, 20:15
 • Kategori: Mine tanker
 • 8 kommentarer
 • Kroppspress - dere er nydelige!

 • Publisert: 17.02.2016, 18:46
 • Kategori: Mine tanker
 • Jeg tenkte jeg ville være en av de mange 1000 som skriver om kroppspress. Jeg har aldri og da mener jeg aldri blitt utsatt for kroppspress, jeg har både godt selvbilde og god selvtillit. Jeg har aldri brydd meg om noen har kalt meg stygg. Det er greit hvis de syns det, men jeg syns ikke det. Som jeg ser det er mange som blir lei seg og sinte av nydelige jenter på insta, blogg, facebook, magasin osvosv. At de ønsker å se ut som dem.

  Det er jo grusomt hvordan mediene viser hva som er pent, de photoshoper jenter som ikke trenger å bli photoshopet. At media får jenter til å føle seg stygge og ikke bra nok. Men dere er bra nok. Noe jeg irriterer meg over siden jeg aldri har hatt noe særlig problem med dette, har jo hatt mine stunder. Men jeg skjønner meg ikke helt på det er hvordan folk kan la seg påvirke av dette? Dere vet at det ikke er sant, men fortsatt blir dere påvirket. Jeg skulle ønske at alle kunne se at man er nydelig på sin egen måte! Andre ser på deg som 10 ganger finere enn du selv gjør. 

  Jeg vet at det er mye jobb å arbeide med seg selv for å godta seg selv og hvordan man ser ut. Feks jeg som ikke liker nesen min, jeg har gått fra å SKAL opperere den til å godta nesen min slik som den er. Og om jeg har valgt å fikse på den så har jeg funnet noe annet og "klage" på. Jeg håper at alle kan forstå at man er vakker, ja det er mange ute i verden som er fine å se på, og kanskje man skulle ønske man så ut som dem. Jeg bruker å tenke: hun er nydelig, men det er også jeg. Istedet for å se ned på meg selv så unner jeg henne hvordan hun ser ut, samtidig som jeg selv føler meg vakker. 

  Det er veldig trist å tenke på hvor mange jenter og gutter som blir psykisk syke av dette kropps presset. Jeg drømmer om en dag der alle kan være fornøyd med seg selv og ikke la dette presset gå inn på en. Det kjipe i dette er jo at det finnes mobbere i tillegg til dette kroppspresset som media viser, hvis noen kaller deg feit eller stygg eller noe på deg som er stygt i lang i tid, så vil jo dette feste seg. Men disse er usikre på seg selv, og jeg tenker at de vil heller kalle andre stygge ting istedet for å må gjøre det med seg selv. 

  Er det noe jeg ikke har problem med så er det å gå uten sminke, blir så glad når jeg ser folk som gjør det. Jeg kan gå helt uten, med litt eller med mye. Er ikke nøye hvordan jeg går. Jeg sminker meg når jeg vil fordi jeg har lyst, ikke for jeg føler at jeg må. Hørte en gang at det var ei jente som sa til læreren at hun ikke kom på skolen neste dag for russen hadde satt opp den dagen som sminkefri dag, og hvis man kom med sminke hadde de med sminkefjerner for å fjerne den. Er jo ikke bra at hun føler hun må ha på seg sminke blant folk, og ikke klarer å gå uten.

  Jeg liker ikke å kalle folk stygge, de gangene jeg gjør det (ja jeg gjør det til tider helt ærlig) så er det snakk om personligheten deres. Jeg liker ikke å gå til angrep på utseenet, noe man ikke kan noe for. Ingen velger hvordan man ser ut. Men om man er drit frekk så har man jo en stygg personlighet, det er lett å endre på. Men å ty til flere tusen for å gjøre andre eller deg selv fornøyd syns jeg er trist. At man ikke selv ser hvor nydelig man faktisk er, tynn, tykk, stor nese, liten nese, uansett!

  Jeg håper virkelig at dere som føler dette kropps presset kan prøve noe jeg bruker å gjøre, still deg fremfor speilet, smil og si at du er pen. Jeg lover at dette funker! Jeg har blitt så fornøyd med meg selv, ikke at jeg går rundt å tror jeg er den peneste i verden. Men at jeg er pen slik som jeg er. Husk at hvordan du ser ut er ikke alt, personlighet har også noe å si!

 • Publisert: 17.02.2016, 18:46
 • Kategori: Mine tanker
 • 4 kommentarer
 • Alkohol er ikke alt!

 • Publisert: 28.01.2016, 16:00
 • Kategori: Mine tanker
 • Har vurdert ganske lenge å skrive om dette, tror det er mange som har samme problem som meg. Nemlig å faktisk være avholds, uansett grunn kan det være vanskelig. Er ganske sykt at jeg kaller meg avholds når jeg er under 18 år og faktisk ikke har lov å drikke alkohol. At hver gang jeg er på fest så må jeg forklare hvorfor jeg ikke drikker og at jeg ikke blir invitert for jeg ikke drikker. Jeg får skryt for at jeg har tatt et valg og ikke las presse av andre. At "venner" velger fest og alkohol fremfor meg eller andre jeg kjenner. Jeg har noen utrolig kjipe historier der jeg ikke har blitt invitert, eller at planene mine har blitt utsatt eller ikke skjedd for det kom noe "bedre" mer "gøy" å gjøre enn å være sosial uten fest. Der festene bruker å være tør ikke jeg å dra for jeg vil ikke møte på eksen min, både fysisk å psykisk så klarer jeg ikke det.

  Som jeg har fortalt så ja jeg har vært borti alkohol før. Jeg og mamma inngikk en avtale, etter det har jeg ikke rørt alkohol. Kan med hånda på hjerte si at jeg har ikke smakt en dråpe engang. Foreldrene mine er ikke bekymret for at jeg skal drikke, de vet at jeg klarer å vente. Jeg syns selv jeg har vokst veldig som person og sett hva som faktisk er viktig her i livet, jeg har lært mye, jeg har innsett mye, jeg har faktisk hatt det gøy. I stedet for å ligge på et do gulv å spy på fredager har jeg sittet hjemme og tenkt på hva jeg kan gjøre for å bli grønnere. I stedet for å dra til sengs med en fyr har jeg vært hjemme med kjæresten og hatt filmkvelder. I stedet for å drikke meg gøy har jeg vært sammen med venner som ikke bare tenker på alkohol og faktisk hatt det utrolig gøy. 

  Å bruke alkohol for å bli drita, spy, sex osv syns jeg er feil. Du drar på en fest, drikker deg drita, kanskje ender du opp i senga med feil person eller gjør noe du kommer til å angre på. Du må dra på pumping for du hadde det for "gøy". Jeg syns så utrolig synd i dere som ikke kan ha det gøy eller føler dere kjedelige uten drikke. Å ha det gøy er snakk om å være kreativ, å være kreativ trenger øvelse. Noen er gode på det fra før, men man kan faktisk trene seg til å bli kreativ. Jeg syns så utrolig synd i dere at dere snakker om hvem som spydde i helga, hvor mye 40% dere drakk eller hva dere drakk. Jeg syns synd i dere at alkohol er det dere tenker på, prøv å si meg imot. Jeg har sitter stille å lyttet på hva folk har sakt, jeg har sett folk på fest, jeg er den eneste som har valgt avholds. 

  Dagens ungdom er så opptatt av alkohol og fest at tanken ved festing er allerede ødelagt. Jenter kler på seg utfordrende klær for å bli sett på som et sexobjekt. En fest kan jo være fantastisk gøy, men måten de er på i dag så er det ødelagt. Jeg har enda ikke vært på en fest som har vært mer gøy enn å ha jentekveld med en eller flere. Så jeg skjønner ikke hvorfor fest og drikke blir satt høyest på må gjøre lista. Jeg gleder meg til jeg kan drikke å gjøre det på den måte jeg mener er rett, til kos. Ikke til å få et ligg eller drite meg selv ut. Når jeg ser voksne ute å tar seg en øl eller vin å bare sitter der å snakker, det er det jeg gleder meg til.

  Det har vært både vondt og godt å ikke drikke. Jeg må ærlig innrømme at når jeg hører folk som bare snakker om festing, eller som mener at det er ikke liv uten alkohol så tenker jeg; de har faktisk ikke et liv. Hvordan man velger å leve er jo opp til en selv. Kanskje noen syns jeg er idiot som sitter å skriver om dette, at jeg sier det for jeg har aldri vært på fest før. Jaja, dere får tro det dere vil. 

  Jeg har tatt et valg, jeg skal ikke drikke før jeg blir 18 (ikke lenge til nå). Jeg har tatt vanskelige valg, feks når fest blir viktigere enn vennene dine nei takk. Jeg skjønner godt at de vil leve og ha det gøy. Jeg har vært en av de som ikke har blitt invitert, jeg har også vært en av de som har hatt en avtale som ble avlyst pga fest. Til dere som drikker, har dere venner som er avholds så inviter de med, vær sammen med dem. For i dag så blir man ganske alene om man ikke drikker! Til dere som bare tenker på fest å drikke, jeg utfordrer dere til å prøve å ha det gøy på en annen måte. Møt folk å husk dem dagen etter, skjønner ikke hva som er så utrolig gøy med å bruke mye penger for å bli dårlig, skade seg, gjøre noe dumt eller ikke huske noe.

 • Publisert: 28.01.2016, 16:00
 • Kategori: Mine tanker
 • 15 kommentarer
 • Vi ble evakuert etter trussel

 • Publisert: 13.01.2016, 17:48
 • Kategori: Mine tanker
 • Hei, idag var det en uvanlig skoledag. Den startet med at klassen så på en forestilling som 3 klassen i drama hadde laget. Jeg syns den var ganske morsom. Så leste jeg på nettsiden til avisen at 2 skoler i nabokommunen hadde blitt evakuert/ikke fått lov å komme på skolen etter en jodel trussel. 2 timer etter jeg hadde sett det ble vi også evakuert etter en trussel hadde kommet mot vår skole. En i klassen gikk ut av klasserommet og da han kom inn igjen sa han at alle klassene dro fra skolen pga evakuering. Læreren vi hadde denne timen mente at vi skulle se ferdig filmen (som hadde 20 min igjen) også dra. Jeg visste jo at det var 99% sjanse for at ingenting kom til å skje, men tenk om noe hadde skjedd.

  Kort stund etter kom noen fra en klasse å sa at vi måtte dra og lurte på hvorfor vi bare satt der. Da bestemte jeg meg for å dra, selv om læreren sa at vi ikke skulle for det var usannsynlig. Jeg syns dette er veldig uprofesjonelt, hadde det bare vært en klasse som hadde dratt hadde jeg skjønt det. Men hele skolen, da må man ta hintet. Tenk om det hadde skjedd noe! I morgen starter skolen med et møte i kantina der alle skal være, vi skal snakke om hvor seriøst dette er. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan kødde om noe slikt kan være morsomt. Jeg har ikke sett hva som sto, men det var bombetrussel det var snakk om. Endte opp med at 4 dagen på skolen ble til en 12 dag. Det som skremmer meg er hvordan folk faktisk kan kødde om slikt, når det skjer forferdelige hendelser på skoler rundt i verden!
  Slenger med et random bilde

 • Publisert: 13.01.2016, 17:48
 • Kategori: Mine tanker
 • 6 kommentarer
 • Kjære mennesker der ute, hjelp!

 • Publisert: 15.12.2015, 19:22
 • Kategori: Mine tanker
 • Jeg syns det er ekkelt å tenke på, mange gang gråter jeg fordi jeg er redd. Jeg blir også litt deprimert og føler jeg ikke klarer å leve ordentlig. Jeg prøver å ikke tenke på det, men det kommer inn i hodet ganske ofte. Alt jeg tenker på er hva kan jeg gjøre? Dette er et veldig ekkelt, men viktig innlegg for meg. Det er viktig at vi lærer oss å se hva som virkelig skjer her og ikke prøver å glemme det. At alle tenker jeg kan gjøre en forskjell, jeg kan være med på å skape vår fremtid. De fleste gidder ikke for de føler de er for få, hva kan lille meg gjøre. Lille deg KAN gjøre en forskjell! Vi ser på nyhetene hva som kommer til å skje, det er forferdelig i det vi ser det på tv. Men etter nyhetene er ferdig går man tilbake til sitt normale liv å ikke tenker noe særlig mer på det. Det er godt å glemme, godt å kunne slappe av fordi man ikke tenker på dette. Jeg unngår å se på nyhetene for jeg blir så skremt, men vi trenger å bli skremt. Vi trenger å få åpnet øynene våre, vi må gjøre en forskjell. 

  Hva er det jeg snakker om? Jo Fremtiden.

  Vil det være luft vi kan puste inn i lungene våre i fremtiden siden regnskogen hogges ned?
  Hva skal vi egentlig med ting?
  Hva kan en enkel 17 åring som meg gjøre for jorda vår?
  Hva med ozonlaget som beskytter oss? og det er hull i det
  Kommer byer til å bli oversvømt pga global oppvarming?

  Tenker dere ja det er lett for meg å skrive om dette, men at jeg ikke gjør noe? Jeg har gjort litt! Jeg vil prøve, jeg vil kjempe for jorda for slik det ser ut som, så holder vi på å dø ut. Mens jeg sitter på bussen til skolen ser jeg på alle bilene med en person, en person i en bil. Mye forurensing. Hvorfor er det slik at vi alle har bil? Hvorfor kan 1 person ha 2 biler eller flere. Vi har sykler, mopeder, motorsykler, fly, båt, tog, buss, taxi, skuter, vannskuter osv. Myye som er unødvendig, trenger ikke skrive om hva som er unødvendig for det kan dere tenke dere til selv. Biler er jo for å komme seg fra A til B. Jeg prøver å ikke kjøpe ting, jeg bruker å se meg rundt i rommet mitt til tider, hva skal jeg med disse tingene? Disse tingene gjør meg ikke lykkelig. Jeg mener; trenger du tingene du kjøper, tenker du over hva du skal bruke de til, tenker du hva jorda må igjennom for at du skal ha disse unødvendig tingene. Pynt i huset, masse klær, smykker og slikt. Kan man kutte ned? ja! Kjøp de klærne du trenger, du trenger ikke 50 smykker, 50 par sko og slikt, for å sette det på spissen.

  Hva vil jeg bli når jeg blir stor? Fotograf, lærer, det virker så meningsløst å bli noe, når man ikke vet om man enda lever til å bli det man vil. Jeg vil bli jordas beskytter. En som prøver, en som kjemper for jorda og alle som lever her. Det er urettferdig, jeg hater at vi ødelegger jorda for ingen grunn. Jeg hater å føle at jeg ikke kan gjøre noe, at jeg bare sitter her å ser hva som skjer og er i mindretall til å gjøre noe. Nå er juletiden her, , jeg trenger ingenting egentlig, jeg har alt jeg trenger. Vi pakker inn gaver i unødvendig papir, ja det er koselig. Men konsekvensene av det er ikke koselig. Vi ødelegger det som gjør at vi kan leve, at vi kan puste. Vi ødelegger ikke bare for oss selv, men for alt annet liv på jorda, planter, fiskene, dyrene. De kan ikke gjøre noe, dette er ikke rettferdig for dem. De dør ut for de går tom for plass å leve på. Vi har tatt på oss retten til å bestemme over jorda. Men er det rett at vi har gjort det? For det vi gjør mot den er ikke rettferdig. Alle kan gjøre en forskjell, alle kan gjøre litt.


  Vi skal være snill med medmennesker, vi skal være snill med jorda og. Men er vi det? Nei, vi kjøper ting bare for vi vil ha det, bare for det er fint. Vi bruker og kaster, kaster masse faktisk.  Men vi får ikke noe særlig lykke av ting. Vi tror vi blir lykkelig av det, men det er for vi har lært oss det fra vi var små. Tenk da, når jeg var lita var det å være ute å leke lykke, være sosial, fikk ikke noe særlig lykke av ting. Vi ser at vi ødelegger hjemmet vårt, vi sitter bare på rompa og gjør ingenting. De fleste er redde, hva kan vi gjøre? Jo vi kan ta bussen, vi kan pante flaskene, vi kan sortere søppelet, noe så enkelt som det. Men det er mange som ikke gidder det engang. Vi kan gå isteden for å kjøre hvis det er mulig. Lista av småting vi kan gjøre er lang, men kan gjøre en stor forskjell om bare alle bestemmer seg for å gjøre det. 

  Vi er alle med på dette, vi har alle en del i hva som skjer med jorda. Vi kan selv velge å stå opp for hjemmet vårt. Jorda er vår mor eller far, vi må ta vare på jorda slik som vi vil ta vare på våre nærmeste. Vi vet hva som må gjøres, og det må gjøres nå. Det lille vi kan gjøre, kan gjøre en forskjell. Det er bare å gjøre det. Er du villig til å gi opp unødvendige ting? Er du villig til å endre livet ditt for jordas skyld? Er du villig til å gjøre en forskjell? For det er jeg!

  Lille Tina er redd. Lille meg vil gjøre en forskjell. Lille meg begynner å åpne øynene. Lille meg vil leve og at mine etterkommere skal leve. Lille meg er lei av å ikke gjøre noe. Lille meg SKAL gjøre noe. Kjære medmenneske som leser, bli med på å gjøre en forskjell. Sorter det du kan sortere. Kjøp bare det du absolutt trenger, tenk mer på konsekvenser enn jeg vil ha. Gjør det du kan gjøre. Tenk på vår jord!

  Jeg vil virkelig anbefale å se denne videoen, en fantastisk tale. Som vil endre deg, eller en del av deg. Jeg kaldsvetter og gråter hver gang jeg ser den. Og hun var 12 år!! på denne videoen. Hva tenkte du på når du var 12? Tror ikke alle kan si at de tenkte som denne jenta.

   

 • Publisert: 15.12.2015, 19:22
 • Kategori: Mine tanker
 • 3 kommentarer
 • Irriterende ting på facebook..

 • Publisert: 23.11.2015, 19:05
 • Kategori: Mine tanker
 • Når jeg sitter på facebook, kan jeg veldig lett bli irritert. Blir du irritert av det samme som meg?

  Perfekt liv..: Dette vises mer til voksene folk, men ungdommer også. Men når folk legger ut det "perfekte liv" på face. Feks et bilde av en kjempe koselig taco kveld (på bildet) men i virkeligheten sitter alle på telefonen å tar bilde av at det er koselig, men samtidig er det ikke det.

   

  Liker og mer liker: Dette er noe som irriterer meg sykt, folk som legger deg til eller som bare bestemmer seg for å gå inn på din profil å like alt av profilbilder, statuser osv. Har flere ganger fått venneforespørsel fra folk jeg vet hvem er, men ikke kjenner. Noen av disse tar helt av med å gå inn på profilbildene mine og liker alle. Hva er greia med det?

   

  Profilbilder må få masse likes: Noen folk oppdaterer samme profilbilde flere gang? hvorfor, jo for at det skal komme på toppen av newsfeedn til folk å de skal like det. Jeg blir personlig veeeldig irritert av dette! Å være så desperate etter hvor mange som liker bilde ditt.. Jaja kanskje dårlig selvtillit som ligger bak, men ser jeg noen som gjør dette og jeg har likt bildet deres fra før, så fjerner jeg faktisk liker. Dette er bare hvis det står at de har oppdatert det, ikke hvis noen har kommentert det så det kommer opp.

   

  Profilbilde status: Midlertidig... ehm, okei. Jeg blir faktisk så provosert av dette ordet på profilbilder. Hvorfor, kan noen forklare meg? Hva er greia, også sånn depresjon tekster som bare gjør deg deprimert. Må være ganske bra skrevet om jeg ikke skal reagere på det og syns at det er litt "oppmerksomhets" tekst. Å være deprimert er jo greit, har vært der selv. Men vil du dele det med hele verden, eller få hjelp av profesjonelle, venner og familie?

   

  Statuser: Fortsetter på depresjon, ja det er greit om du skriver at du er syk, eller at du har blitt frisk. Men disse statusene som kommer hver dag, da begynner folk å bli lei. Ingen liker at folk sutrer, selv om man har det tung trenger man ikke sutre på face. Jeg blir veldig trist av å lese slikt, og synes synd på folk. Men når det blir sutring for oppmerksomhet, nei da! Også disse "hvis moren din ikke kommenterer innen.. skylder hun deg en..." syns dette er utrolig frekt!! Hvis jeg noen gang blir tagget i en slik status, da blokkerer jeg på sekundet. Liker heller ikke slike fjortis statuser som bruker å gå rundt, klarer ikke komme med eksempel så håper dere skjønner. de på ungdomsskolen, greit. De fra videregående og oppover, nå er det på tide å legge det fra seg. Uinteressant og irriterende.

   

  Spille forespørsler: Haha jeg irriterer meg faktisk ikke noe særlig over dette, men det er det mange som gjør. Har sett mange statuser der folk klager på dette, men statusene er like irriterende som forespørslene. Mitt råd er å sende melding til personen det gjelder å spørre om de kan slutte. Hvis de ikke gidder, er det veldig lett å slette folk som venner på face :) • Publisert: 23.11.2015, 19:05
 • Kategori: Mine tanker
 • 3 kommentarer
 • alle har ikke råd til en..

 • Publisert: 18.08.2015, 15:10
 • Kategori: Mine tanker
 • "dyr, flott sommerferie" hallo.. jeg slet litt med og sove i går kveld også begynte jeg og tenke på dette med man skal ikke skal snakke mye om ferien sin siden ikke alle har råd til en flott sommerferie. Jeg endte opp med å lese litt rundt om hva folk mener. Er enig og uenig tema for meg, mest uenig der. Altså det er ingen hemmelighet at ikke alle har råd til å dra til feks syden osv. Men dette med en dyr flott sommerferie?? Hvis man mener at det må en dyr ferie for at den skal være flott så må du tenke om igjen. Jeg har vært i syden 2 ganger, når jeg var 5 og og når jeg var 14. Ellers har jeg opplevd at vennene mine ofte dro til syden, og jeg var veldig spent på å høre hva de hadde gjort. Men mens jeg var hjemme hadde jeg også det sykt moro. Jeg liker egentlig ikke å reise, borte bra men hjemme best eller hva? Neida, men jeg hadde det veldig morsomt, en tur på shopping til byen eller en fjelltur, treffe venner som var hjemme, bare slappe av, det var supersommer for meg det.

  Jeg fikk ikke tlf før jeg var 13, samme gjelder søskene mine. Skulle vennene mine gjemme tlf sine bare fordi jeg ikke hadde en? Det var ikke at foreldrene mine ikke hadde råd, men jeg trengte faktisk ikke tlf før da. Sånn kan det også være med ferie, for noen kan det å planlegge ferie være stressende. Og ordet ferie for meg betyr ikke syden eller noe sånt, det betyr at man skal slappe av siden man trenger pause fra skolen og jobb. Jeg mener at man burde heller bruke energien på å fortelle ungene hvordan de skal snakke, istedet for å unngå temaet, man kan ha en fin ferie med å bare være hjemme. Å heller fortelle at alle er forskjellige og folk liker forskjellige ferier. 

  Alle blir jo sjalu, men sånn er det bare. Hvis man tar med familien sin ut å spise, kino, fjellet osv i ferien så er de heldige. Og hvis ungene sitter og er lei seg over at de ikke hadde en dyr ferie så begynner ting og bli veeeldig feil. Utakknemlig vil jeg si, bare en kosekveld i stua med spill eller film er jo ferie det. Og hvis ungen heller ser på hva andre får så burde man jo heller snakke om hvor heldige man er. 

  Selvfølgelig er det noen som ikke kan dra selv om de har råd pga noen i familien kan være veldig syke og de må være hjemme. Men det går vell å ha en ferie hjemme også, jeg vet ikke hvordan det funker siden det ikke er slik til meg. Men jeg leste om ei jente som hadde ei syk mor som gjorde at de ikke kunne dra, men at faren tok de med på dagsturer og de koste seg. Så egentlig ser jeg ikke hva problemet er med mindre de sier er dere fattige osvosv. Men det å snakke om ferien sin er veldig spennende og alle har rett til det uansett hvor de har vært. Når foreldrene dine bruker flere tusen på at du skal ha en fin sydentur så er det greit å snakke om. Og når foreldrene dine tar deg med på "gratis turer" som kos hjemme eller kjøretur i landet så er det også greit og snakke om.

  Man burde heller fokusere på det å ikke dømme folk om de ikke har råd til å ha ferie, og heller fokusere på at andre kan gjøre mer en deg, det vil alltid være folk med bedre økonomi, men du har det ikke dårlig og det finnes folk her i verden som har det dårlig. Man kan ha det like gøy hjemme som i syden har vertfall jeg lært :) Bilder fra både sydentur og jentekveld her hjemme

 • Publisert: 18.08.2015, 15:10
 • Kategori: Mine tanker
 • 6 kommentarer
 • Stort nei til mammablogger

 • Publisert: 10.04.2015, 16:33
 • Kategori: Mine tanker
 • ADVARSEL: dette er mine meninger, jeg sier ikke at dette er fakta eller at alle er slik, jeg sier mine meninger og det jeg tror! 

  Den første mamma bloggen jeg så noe til var mammatilmichelle, hun er nå på toppen på blogglisten på blogg.no og man får se mye til både michelle og william. De første bildene jeg så av william var når han var blitt 1 måned. Allerede 1 måned etter et barn ble født kunne hele verden se han og lese om han.

  Vi ser alle disse mamma bloggene, etter mammatilmichelle kom har det bare blitt flere og flere. Mange av disse er 16 år, enten gravide eller har nettopp fått nyfødt barn. Altså barn får barn, og jeg føler det har blitt en trend nå at man skal lage blogg hvis man blir gravid i en ung alder. mammasom... eller mammatil... eller ...sinmamma. 

  Hvis jeg hadde blitt gravid nå, ja dere har fått vite det og kanskje fått sett ungen, kanskje! Men å lage en blogg der ungene skal ha hovedrollen, neitakk. Det legges ut bilder av hvor de har vært, hvilken klær de har kjøpt, reklamerer for ditt og datt som er supert for ditt barn. Jeg kan ta mammatilmichelle som eksempel, vi fikk se william nesten med en gang han kom til verden, vi ser michelle har på seg råstilige klær som har en liten tekst under seg "reklame"  hvor disse stilige klærne er kjøpt og det er rabatt akkurat på det hun har på seg. Og man ser at hun syns det er stas, det er jo det hun har vokset opp med og er vandt med, og være på internett hver dag der alle kan se hva de har gjort.

  En ting jeg lurer på er: tenker disse mammaene seg om godt nok egentlig? Hva om den lille ungen din ser alt dette når h*n blir stor, kommer h*n til å syns det er morsomt at h*n kan se hele livet sitt på nett? Kommer h*n til å sette pris på at mammaen sin brukte h*n for å reklamere ting. Hadde det vært min mamma hadde nok ikke jeg syntes det hadde vært noe stas. Fra jeg ble født kunne jeg lese alle de fine og stygge kommentarene om hvordan jeg så ut når jeg var liten, om hvordan min mamma var. Hele livet mitt var åpent for alle som ville lese det. 

  Det jeg får inntrykk av, jeg sier ikke det er slik, men jeg får inntrykk av at nå hvis man blir gravid i alder under 18 år så skal man lage mammablogg, fordi man vil komme på topplisten slik mammatilmichelle gjorde. Hvor gøy hadde det ikke vært og være på topplisten, bli sponset av mange, tjene litt penger bare på å skrive om hva man har gjort om dagen, og legge ut bilder av sin nydelige unge. Vil du ha mamma blogg er det jo opp til deg! men jeg lurer på om disse jentene tenker seg godt nok om. Og er det greit og bruke ungene sine til å reklamere for ting når de nettopp har kommet til verden? Og prøve og gjøre denne reklameringen uskyldig ved at man har blogg? Jeg leste en blogg som jeg er så enig med! HER! Jeg har lenge tenkt og irritert meg over at folk faktisk lager mamma blogg og når jeg leste innlegget til mamsi.no ble jeg fristet til å få ut mine tanker om dette.

  Har de tenkt på hvem som leser bloggene deres? har de tenkt på at folk kan missbruke bilder av ungene deres, en ting er å velge å skrive om seg selv, da kan man dele så mye man vil, men selv om du er mammaen eller pappaen til barnet, har du egentlig rettigheter til og dele hele livet deres på nett? Jeg deler ikke så mye om vennene mine med tanke på at de kanskje ikke vil det, jeg spør alltid først: er det greit om jeg legger ut dette bildet? Men kan man stille det spørsmålet til en unge på 5 år og regne med at ungen tenker igjennom hvem som kan se bildene, hvor de kan havne, kan de bli missbruket? 

  Jeg er imot mammablogger, og mitt inntrykk er at de ikke tenker seg godt nok om hvor grensen burde gå om hvor mye verden skal få vite om barnet sitt eller hva de får barna sine til å selge. Dette er inntrykket jeg har fått av disse mammabloggene.


 • Publisert: 10.04.2015, 16:33
 • Kategori: Mine tanker
 • 7 kommentarer
 • 1 år siden..

 • Publisert: 06.03.2015, 18:15
 • Kategori: Mine tanker
 • Nå i mars er det 1 år siden jeg ble skrevet ut av bup. Altså jeg har vært "frisk" i 1 år, siden mars i fjor har mye forandret seg og andre ting ikke i det hele tatt. Jeg har endelig klar å komme meg opp på hesteryggen igjen etter jeg sluttet fordi jeg var syk. Noe jeg er veldig glad for, jeg vet jeg tilhører hesteryggen. Jeg er fortsatt ekstremt følsom, noe som psykologen min sa. Jeg blir veldig fort lei meg av ting som andre mener er ingenting, men for meg kan være veldig sårende. Jo mer såret jeg blir, jo mer frastøtende blir jeg. Jeg blir også veldig fort sint, så der er noe som ikke har gått over. Jobber fortsatt med det for det er jo ikke brae ting. En annen ting jeg kan si jeg har utviklet er at jeg vil være alene, men samtidig ikke. Også syns jeg det er ekkelt og være sammen med folk. Er veldig vanskelig og forklare, men jeg har blitt slik at jeg ikke spør folk om å finne på noe, og hvis jeg først gjør det og de ikke spør tilbake senere så kan man vel si at jeg finner ikke på noe med de mere. Og det som er så deprimerende er at jeg prøver og fikse det, men det er ikke barebare. Utenom disse tingene så har jeg hatt det utrolig bra siden jeg ble skrevet ut :) • Publisert: 06.03.2015, 18:15
 • Kategori: Mine tanker
 • 4 kommentarer
 • helt knust

 • Publisert: 27.02.2015, 16:04
 • Kategori: Mine tanker
 • Hei, i dag pakket jeg tingene mine og dro til pappa. Han kom og hentet oss til mamma, da vi hadde startet å kjøre fortalte han oss at Herkules døde i går, jeg er helt knust. Jeg husker da han flyttet inn hit sammen med kjæresten til pappa. Siden han var så gammel så ville ikke jeg bli så knyttet til han, men det var umulig. Han var som en liten baby haha. Om natten mjauet han hele tiden, og om dagen. De eneste gangene han var stille var da han fikk ligge i sengen min mens jeg koset med han. Han brukte alltid og vekke meg hver morgen jeg skulle på skolen. Det er veldig ekkelt å si brukte istede for bruker. Jeg sitter bare her og venter på at han skal mjaue så jeg kan slippe han inn og kose med han. Er ganske deppa, men det blir vell alle når dyrene deres dør. Han var veldig gammel og jeg visste egentlig at snart er det hans tid. Men det gjør det ikke noe lettere • Publisert: 27.02.2015, 16:04
 • Kategori: Mine tanker
 • 6 kommentarer
 • Endelig funnet ut..

 • Publisert: 23.01.2015, 13:00
 • Kategori: Mine tanker
 • Jeg fortalte at jeg måtte finne ut hva jeg skulle søke nå til høsten, jeg har tenkt kjempe mye gjennom hva jeg kunne tenke meg til. Og om jeg skulle gå 2 året eller ta noe nytt, jeg har sett mye i vil bli boka, mye på nett og har kommet fram til hva jeg ønsker. Første valget mitt er media (fotograf), andre er design & håndtverk eller hva man kaller det(frisør), og tredje er industriteknologi (industrimekaniker). Er så glad for jeg endelig har funnet dette ut, å ikke vite gjorde meg ganske stresset og sint, så er glad jeg har funnet det ut. Hva skal du gå?  • Publisert: 23.01.2015, 13:00
 • Kategori: Mine tanker
 • 2 kommentarer
 • jeg føler meg mobbet!

 • Publisert: 08.01.2015, 16:23
 • Kategori: Mine tanker
 • Nå er jeg ganske lei/sint av dette. Det skal ikke være slik at man gruer seg til skolen, nettopp det har jeg begynt å gjøre.. Jeg syns ikke det er noe særlig fordi jeg liker selve skolen. Dette har egentlig holdt på siden dag 1 jeg begynte på tip, da var det morsomt, det var bare kødd. Men de stopper ikke når jeg sier stopp.. Noe som gjør meg ganske forbanna. Jeg kommer på skolen uten sminke, det har jeg gjort mye dette halvåret, får fortsatt kommentarer på det. Jeg er ikke sånn som tar det personlig, blir bare lei. Er ikke morsomt at folk skvetter av mitt helt naturlige utseene, bare for å være frekk. Ja i starten lo jeg fordi jeg syns det var morsomt, det syns jeg ikke lenger å jeg prøver å få folk til å forstå det. Jeg føler ikke for å ha sminke på, jeg har ikke alltid tid om morgenen, jeg sminker meg ikke for dere hvis jeg gjør det. Jeg har ikke noe behov for at dere skal syns jeg er pen, men at dere ikke syns det kan dere holde for dere selv.

  Jeg er en utrolig kilen person, en person kiler meg hver dag på skolen nesten. Veldig sjeldent personen ikke gjør dette, jeg syns det er vondt! Veldig vondt faktisk! Hver gang jeg blir kilt blir jeg sint, resten av dagen fordi jeg må bli det. Jeg liker ikke å må være sint for at folk skal stoppe, men det nytter ikke. Dette har utført at jeg klarer ikke at noen holder hånda si nært sidene mine. For det første før jeg rykninger, og jeg blir veldig usikker på hva folk skal gjøre. Er så unødvendig at jeg har prøvd å si stopp så mange ganger, kjeftet så mye og blitt sint. Det er ikke morsomt at jeg sitter lenge etterpå med rykningene, og de er veldig slitsomme! Denne personen vet hvor mye jeg hater dette, men gjør det hver dag. Når jeg gikk på bup var det ikke bare deprisjonen vi snakket om, vi jobbet mye med sinnet mitt, nå er alt utløst igjen.. fordi dette skjer hver eneste dag..

  Jeg har kjæreste og det betyr mye for meg. Jeg setter stor pris på han å har stor respekt for han! Noen folk respekterer ikke dette. Jeg liker ikke at du kliper meg på lårene når jeg har type! Nei jeg blir ikke kåt, men jeg syns det er en privat plass , jeg syns det er vondt og ubehagelig, hele kroppen min er privat! Det er bare kjæresten min som får lov til å klipe meg på lårene hvis det skulle ha vært noen. Og hvem liker at folk snakker negativt om typen sin?? Dette er noe som gjør meg så sint, de sier ikke at han er stygg eller noe sånt. Mange som ikke kjenner han prøver å fortelle meg hvordan han var før osv, prøver å få meg usikker eller hva de prøver på.. De sier de skal samle seg for å banke han, jeg vet de tuller, men jeg syns ikke det er noe morsomt fordi dere har ingenting med han å gjøre, mest parten av dere vet ikke hvem han er en gang!  Jeg blir så mye herjet med, kastet rundt på, dyttet hit og dit, kastet snø på ble jeg i dag som jeg ble veldig sint over. Slengt i bakken.. Alt dette jeg snakker om tåler jeg, men når det skjer hver dag.. Og nå har jeg gått på skolen i 1 halvt år og er så drit lei. I dag gjemte jeg meg på skolen fordi jeg ble så forbannet. Å møte dette hver dag er slitsomt, jeg blir psykisk sliten, har ofte hodepine når jeg kommer hjem. Spesielt nå for jeg blir kødda så med. Det går ikke an å si stopp til disse personene. De behandler meg som en leke dokke som de kan kødde så mye de vil med. Dette har ført til at jeg er mye mer sliten om dagene enn jeg skulle vært. Jeg er så sliten at jeg ikke vil være med folk på fritiden fordi jeg har fått nok av folk på en dag. Jeg syns ikke det skal være slik, når noen sier stopp så betyr det STOPP. Det betyr ikke at dere skal fortsette, jeg er drit lei, så forbanna over at 1 videregående elever kan oppføre seg slik.

  Det har faktisk blitt så ekstremt at jeg vurderer sterkt å søke 1 på noe nytt på en annen skole, fordi jeg rett å slett ikke vil se disse personene hver dag mer. Jeg vil ikke risikere å komme i klasse med de på 2 året. Jeg er så lei, det er ikke morsomt, jeg føler meg mobbet.

  Jeg er også så "heldig" at en person har sagt alt om hva som skjedde med meg i mitt forrige forhold, noe jeg ikke ville folk på skolen skulle vite, fordi jeg jeg liker ikke å snakke om det. Jeg liker ikke at andre snakker om det heller, det er slik at jeg er redd eksen min. Men noen kan man vell ikke stole på.. Hvis dere lurer på alt det der kan dere lese et annet innlegg om det på bloggen HER • Publisert: 08.01.2015, 16:23
 • Kategori: Mine tanker
 • 18 kommentarer
 • 10 ting om tsv

 • Publisert: 26.12.2014, 11:09
 • Kategori: Mine tanker
 • ♥ Jeg elsker å skrive, ikke noe spesielt. Bare det å skrive synes jeg er morsomt, men det er for hånd. På skolen når vi får skrive oppgaver har alle oppe pc'en unntatt meg. Jeg elsker å skrive i skriveboka mi jeg, og blir faktisk ganske sur om vi MÅ skrive på pc.

  ♥ Jeg farget håret mitt blondt igjen fordi jeg vil ha sunt og langt hår, og ikke en stygg ettervekst. Jeg hater faktisk å være blond, med en gang jeg har fått lengden og sunt hår blir det vell brunt eller svart igjen. Men det er vell en god stund til..  ♥ Jeg kliper sammen tærne mine når jeg blir sint

  ♥ Jeg er ekstremt usosial, jeg ligger bare hjemme å ser på film eller serie. Er sosial med kjæresten min da, men er ikke en sosial person

  ♥ Er kjempe glad i å sminke meg, bruker en del også. Men jeg er ikke redd for å gå uten sminke, å gjør det for det meste nå. Før kunne ikke familien se meg uten sminke, ganske sykt (fjortis periode)

  ♥ Jeg har bleiket håret mitt 3 ganger på 2-3 dager? Ihvertfall på 1 uke. Fordi "jeg er ikke redd for å miste håret mitt, er så slitt å flisete uansett" tenkte jeg.

  ♥ Jeg fikk mopedlappen i sommer å har tippet 3 ganger på mopeden min, den er alt for tung og for høy. Er ekstremt dårlig på bakkestart også.. Jeg var livredd for å lære meg å gire, måtte ha kjøretimer av pappa haha. Også måtte jeg ut å kjøre i 1-2 timer slik at dette skulle gå av seg selv.

  ♥ Når jeg var liten jente trodde jeg buss sjåføren vår var kongen.. IQ

  ♥ Jeg elsker å stryke på pelstepper(fake), var på princess sammen med mamma og ble helt borte i pelsverden min

  ♥ Jeg er ekstremt hevn person.. det kan være å overse de på face for en minste ting til litt verre ting. Men jeg må ta hevn uansett.. utrolig teit tvangstanke

 • Publisert: 26.12.2014, 11:09
 • Kategori: Mine tanker
 • 6 kommentarer
 • Auschwitz

 • Publisert: 13.05.2014, 00:22
 • Kategori: Mine tanker
 • På tirsdagen i forrige uke når vi var på klassetur dro vi til Auschwitz og Birkenau, en sykt sterk opplevelse. Det var så mye og ta inn at det var ikke sånn kjempe trist når jeg var der, fikk litt tårer i øynene men ikke noe mer enn det. Da jeg kom hjem fra Krakow satt jeg meg i senga for å se på bildene, det var så hardt og se på de at jeg gråt så mye at jeg måtte bare legge meg. Å få se og gå der det har gått masse mennesker som har blitt torturert på en grusom måte var ganske hardt og kvalmene! Ikke at jeg har noe i mot de, men tanken på hvordan de ble behandlet og hvordan de døde er kvalmene å tenke på! Guiden vår var veldig flink og jeg fulgte med på alt hun sa. Hele opplevelsen var noe jeg aldri kommer til og glemme! Jeg er glad for at jeg har vært der og sett leirene med egne øyne, det gjør noe med en person, og det er viktig at vi ser og vet slik at vi ikke glemmer. Jeg står i respekt til de som var der og til familien deres som lever i dag! Alt dette og tenke på er helt forferdelig, og jeg har tenkt på det hver dag etter jeg var der


  1:Arbeit macht frei - Arbeid setter deg fri, det er skiltet de møtte da de kom. De fleste hadde blitt fratatt husene sine og hadde ingen plass og gjøre av seg, derfor dro de hit. Men de kom jo ikke til det de trodde. 2 og 3: en av bygningene og inne i en av de. 4: det var en stokk der de ble hengt etter armene sine bak på ryggen, vanskelig og forklare men hvis dere holder hendene deres bak ryggen atmed rompa, slik ble de hengt opp og tenk hvor vondt det skal være! 5: skyte veggen 6: bilder av de som var der, de ble barbert da de kom, både kvinner og menn 7: noen ble hengt mens alle som var der måtte se på 8: gassen 9: asken av mange mennesker som døde der 10 & 11: gasskammeret, dere ser kloremerker på veggen 12 & 13: gjenstander de hadde med seg, å se barneskoene gjorde virkelig vondt! 14: vi gikk rundt på leiren 15: krameringsovnene

  En sterk opplevelse som ga stort og tenke på i etter tid

  #Krakow #Auschwitz

 • Publisert: 13.05.2014, 00:22
 • Kategori: Mine tanker
 • 2 kommentarer
 • Mitt valg

 • Publisert: 11.03.2014, 18:20
 • Kategori: Mine tanker
 • Jeg har nevnt tiligere i bloggen at jeg har søkt tip på vgs, og at det var førstevalget mitt. Jeg tror det første som faller inn i hodet på de fleste når jeg sier at jeg skal bli bilmekaniker er: ehm du er veldig sånn jentejente så hvorfor skal du gjøre det. Men ja jeg er veldig opptatt av hvordan jeg ser ut ofte, liker sminke, hår, neglelakk osvosv. Men jeg har faktisk en stor interesse for biler også, jeg vil jobbe med biler, elsker å snakke om biler så hva var det som fikk meg til å velge akkurat bilmekaniker? Jeg er veldig ofte sammen med gutter, nesten bare gutter fordi jeg føler mer at jeg er en del der enn hos jentene, rett og slett fordi jeg elsker å snakke om ting gutter snakker om. Så selv om jeg er jente på utsiden og i interessene så er jeg gutt også. Mange tror at jenter velger "guttearbeid" fordi de tror det er kult, men er det en ting om meg så er det at jeg følger ikke andre, jeg gjør det JEG vil, jeg har mine drømmer fordi jeg vil det. Jeg fant ikke bare ut at jeg ville bli bilmekaniker fordi jeg hadde hørt om det, men jeg har prøvd det ut også, dratt sammen med broren min en gang å fikset på BMW'en og med kompisene mine og skrudd på deres bil, prøvd selv og fulgt med på hva de gjør. Jeg er veldig interessert i og lære om bil, viser stor interesse når det er snakk om bil for og lære mer, sitter å leser på nette om hvordan motoren fungerer osv. Favorittene er jo selvfølgelig audi og bmw, skal ha meg bmw e30 og audi a4 (2010), jeg kan ikke mye om biler, men er noe jeg virkelig liker og man skal jo velge noe man har lyst til. Jeg kjenner jeg gleder meg sykt til 2 året når jeg velger bilmekaniker og får jobbet med bil!
 • Publisert: 11.03.2014, 18:20
 • Kategori: Mine tanker
 • 5 kommentarer
 • Love.

 • Publisert: 09.03.2014, 21:24
 • Kategori: Mine tanker
 • Du sitter å snakker med han, helt uskyldig. Du vet ikke at han kommer til å ta en stor del av hjerte ditt snart. Han kunne vært en person du hadde møtt 1 gang i livet, men det skulle ikke bli slik. Dere møttes for første gang, litt sjenerte begge to. Visste ikke helt hvor dere skulle dra, fordi du ikke turte ta han med hjem. Dere ente opp på stranden, ble bedre kjent, snakket og lo, så hverandre kort inn i øynene før blikket falt mot noe annet. Dere ente opp med å ligge på bakken på stranden, rett atmed hverandre, men så kort på hverandre. Du skulle skygge for han, han presset deg sakte ned mot kroppen sin, mage mot mage, ansikt mot ansikt. Der skjedde det, dere kysset, det føltes så rett, han var forsiktig med deg, snill, varm. Du falt ordentlig for første gang..

  Dere ble bedre kjent, møttes ofte. Hver gang dere møttes ble blikkene lengere, mer følser, lengere kyss. Du var i himmelen, du var fylt av kjærlighet, alle ting du var redde for, alt du måtte bekymre deg for gikk vekk. Alt som var i hodet ditt nå var han, hvordan han dro fram det gode i deg. Dere hadde det bra sammen, kunne leke, le og kose sammen. For første gang i ditt liv hadde du fått en smak på hva ekte kjærlighet er, du kunne forestille deg hvordan det var, dette var ikke noe tull, dette var ekte  Men tiden gjorde det vanskelig, du ønsket dere skulle holde sammen, dere hadde aldri kranglet, alltid vært ærlige med hverandre, snille mot hverandre, glade i hverandre. Men alder forskjellen gjorde det vanskelig, han var eldre, skulle endelig starte livet sitt, du var enda ung, hadde en del år igjen før du kunne bestemme selv. Han var glad i deg, du var glad i han, men han var glad i en annen også. Tidene ble vanskeligere, dere mistet hverandre, du følte deg forlatt, funnet bunnen før du så et lys i mørket. Det var han, han kom for og hente deg opp igjen.
    Dere var glade, men tiden var snart ute, han skulle dra, ting var vanskelig spesielt for han, han var usikker og dette knuste deg. Din første kjærlighet var snart borte, alt du kunne gjøre var å kjempe for den... 

  #Kjærlighet #love

 • Publisert: 09.03.2014, 21:24
 • Kategori: Mine tanker
 • 4 kommentarer
 • Wedding

 • Publisert: 24.02.2014, 19:10
 • Kategori: Mine tanker


 • Er det noe jeg drømmer om så er det å gifte meg, ha et nydelig hvitt bryllup og få en partner for resten av livet. Tenker ikke nå, men når jeg har funnet den rette. Tenk hvor fantastisk det skal være og gifte seg! Kjenner frysninger når jeg ser på bilder av kjolene osv. Bildene er fra weheartit
  -Tsv

   

 • Publisert: 24.02.2014, 19:10
 • Kategori: Mine tanker
 • 6 kommentarer
 • Det kan skje alle

 • Publisert: 09.02.2014, 14:50
 • Kategori: Mine tanker
 • Hei, jeg har aldri skrevet dette på bloggen fordi jeg ville vente til jeg var "frisk" før jeg skrev noe om dette på bloggen

  Jeg har nettopp kommet meg ut av BUP som er en plass der man får hjelp ved å snakke med en psykolog. Jeg har gått der siden september(?) 2013. Jeg var veldig deprimert og var redd for at noe skulle gå galt, så jeg bestemte meg for å gå til helsesøster. Der startet jeg i august tror jeg og var der et par ganger å snakket med henne, før jeg ble sendt til legen og henvist til bup. Jeg gikk til helsesøstra 1 gang i uken helt til jeg var kommet inn på bup å kunne snakke med psykolog der. Jeg ante ikke hva jeg hadde gjort, jeg likte ikke å snakke om følsene mine. De gjorde meg sint og jeg ville ikke være sint lenger, jeg var så lei, av alt og alle. Jeg dro aldri ut sammen med vennene mine en stund, satt bare hjemme og så på skrekkfilm eller sov bort hele dagen. Jeg gjorde ingenting på skolen, jeg var helt ute av denne verden, jeg klarte ikke konsentrere meg når jeg var på skolen eller noe. Bare satt der og stirret rett ut i luften, ble borte når folk snakket til meg, fikk ikke med meg hva de sa. Det var ikke mange som visste at jeg gikk på bup, ikke nå heller. Jeg var ikke flau over det, jeg svarte hvis noen spurte. Men gikk ikke rundt å sa nå skal jeg på bup snakkes. 

  Det hele startet egentlig når mamma og pappa fortalte meg at de skulle skilles, det var i 2011. Jeg ble helt tom inni meg skreik 5 tårer ca, også stengte jeg meg totalt. Jeg gjorde så mye drit bare fordi jeg ville såre dem, noe som jeg angrer veldig på. Det var da den lille mørke tiden min startet, men ikke den verste. Jeg var veldig uheldig og kom i et forhold der ting ikke gikk så veldig bra. Fra 2012 til 2013 ( 1 år ++)  Skal ikke gå inn noe på akkurat hva som skjedde, men jeg husker jeg var redd for han. Jeg turte ikke si nei til at han skulle komme, jeg kunne bare være sammen med han og ikke vennene mine for da ble alt et helvette. Noe som gjorde at jeg ble veldig ute av vennegjengen. Jeg startet med selvskading, ikke bare kutting, sluttet og sove, sluttet og spise, prøvde å spy ut maten, skallet så hardt jeg kunne i veggen, dro meg selv sykt ned, følte meg ikke god nok fordi det var det jeg ble fortalt. Alt jeg gjorde om dagene var og gråte, jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Vennene mine visste dette og de ante ikke hva de skulle gjøre, unnskyld førr eg behandla dåkk som eg jor, dåkk betyr alt førr meg. Hadd eg kunna endra sånn teng va sku eg jort d (heidi, eirin, mathilde, maria, julianne) jeg var i et mørkt hull, et hull som jeg ikke kunne komme meg ut av fra september 2011 til desember 2013 hadde jeg denne fæle tiden. En tid som jeg skulle ønske var ikke var slik den var. Jeg skjønte ikke hva jeg hadde gjort for og fortjene alt dette? Hvordan kunne en som skulle være glad i meg gjøre dette mot meg? Til slutt var alt i veien med meg, jeg ville ikke leve lenger. Jeg var en slem person som ikke fortjente og være her, dette følte jeg mens jeg var på bup. Jeg fortalte dette til psykologen min som gjorde at jeg nesten ble innlagt. Foreldrene mine måtte komme og sjekke på rommet mitt ofte for å være sikre på at jeg ikke gjorde noe domt. 
  Jeg var deprimert, men fikk diagnosen at jeg hadde reagert på en hendelse ( forholdet jeg var i ) jeg var også mye sint. Hvis noen sa eller gjorde det samme som han ble jeg veldig redd, og ville ikke være med folk på en stund før det gikk litt over. 


  // Nå er jeg endelig glad og lever livet mitt så godt jeg kan, lever som de fleste ungdommer gjør

  Dette er den korte historien, grunnen til jeg ikke går så sykt inn på forholdet er fordi jeg er kommet meg vidre. Jeg har fått et helt nytt syn på livet mitt og er veldig glad i det, og folkene rundt meg. Jeg kan bli lei meg til tider, men det er ikke som det var før. Fordi jeg har lært så sykt mye den tiden jeg var på bup. Så til alle dere ute som er i det hullet, hvis dere har fortalt det til vennene deres. Skaff hjelp på en eller annen måte, du kan klare det! For husk det er ikke vennene dine som skal fikse dine problemer, de skal støtte deg. Det finnes voksne folk som er der ute og hjelper akkurat slike som dere

  Tusen takk til alle som har støttet meg gjennom dette; mamma, pappa, heidi, eirin, mathilde, maria, julianne, jørgen, psykologen, helsesøster og mange flere.

 • Publisert: 09.02.2014, 14:50
 • Kategori: Mine tanker
 • 15 kommentarer
 • hits